Wat moet ik als werkgever regelen voor mijn medewerkers nu ze thuiswerken?

 

Als werkgever ben je ook verantwoordelijk voor een goede werkplek wanneer je medewerkers thuiswerken, zoals in deze tijden meer het geval is. Deze richtlijnen zijn minder streng dan wanneer je medewerkers op kantoor werken, maar je moet dit niet vergeten. De werkplek hoort te voldoen aan de Arbowet en daarom is het goed te kijken naar de thuiswerkplek van je medewerkers. In sommige gevallen heeft de medewerker thuis een kantoor waar hij/zij kan werken, in dat geval is er een goede werkplek beschikbaar. In andere gevallen heeft iemand alleen de laptop en de keukentafel ter beschikking. In dit laatste voorbeeld kan je nadenken over opties als het kantoor toch voor enkele medewerkers open te stellen of het regelen van een beeldscherm, toetsenbord en/of muis voor thuiswerkers, zodat ook zij op een prettige en gezonde manier vanuit huis kunnen werken.

 

Daarnaast is het ook goed om richtlijnen/tips te geven over het houden van pauze, afwisseling tussen staan en zitten en voldoende beweging op een werkdag. Daarmee kan je medewerkers handvatten geven om werktijd en vrije tijd goed onder controle te houden nu mensen hele dagen thuis zitten en zorg je ervoor dat ze niet hele dagen achter een beeldscherm zitten.

 

Als werkgever is het ook goed om voldoende contact te houden met je medewerkers nu je ze niet meer dagelijks op kantoor ziet. Op die manier blijf je op de hoogte wat ze aan het doen zijn, kunnen zaken waar iemand tegen aanloopt besproken worden maar houd je ook je medewerkers betrokken bij het bedrijf. Opties om dit te doen zijn persoonlijke telefoontjes, maar ook een daily standup via videobellen op vaste momenten per dag/week kunnen helpen om de betrokkenheid bij medewerkers hoog te houden.

 

Advies: neem thuiswerken serieus en informeer bij je medewerkers naar hun welzijn. Denk hierbij ook aan het voorkomen van eenzaamheid of het verlies van structuur. Bespreek de mogelijkheid tot een buddy cultuur waarin collega's op elkaar letten. Stel een contactpersoon aan waar men signalen kenbaar kan maken indien er zorgen zijn over iemands gezondheid of welzijn.