Hoe houd ik mijn medewerkers productief tijdens de coronacrisis?


Veel medewerkers werken vanuit huis. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat alle werkzaamheden vanuit huis kunnen worden verricht. Daarnaast heb je te maken met omzetverlies en dus vermindering van aanbod van werkzaamheden. Wat nu?


Je kan deze tijd ook nuttig besteden door extra aandacht en tijd te besteden aan het opleiden en ontwikkelen van medewerkers. Bespreek in overleg met HR welke opleiding- en ontwikkelingsbehoefte de organisatie heeft en vertaal deze behoefte naar digitale opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden per functie en medewerker. Bepaal op welke wijze je deze behoefte op afstand in kan richten. Denk hierbij ook aan het actief aanbieden van b..v. (management)literatuur aan leidinggevende zodat ze geïnspireerd raken en de opgedane kennis na de coronacrisis meteen in de praktijk kunnen brengen.

 

Advies: laat jouw medewerkers, in deze donkere periode waarin iedereen te maken heeft met omzetderving, werken AAN jouw bedrijf in plaats van VOOR jouw bedrijf. Op deze manier kan je actief investeren in de toekomst van jouw bedrijf zodat je na de crisis kan gaan knallen!