Het functieprofiel

De vacaturetekst

Social media content

Stap 1

De werving van een nieuwe medewerker start met het opstellen van een actueel functieprofiel. Wat gaat de medewerker doen en over welke kennis en vaardigheden moet deze medewerker beschikken?

In overleg met jou en eventuele teamleden bespreken we wat de kerntaken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de functie zullen zijn. Ook stellen wij samen met jou de arbeidsvoorwaarden voor deze functie op. Dit alles voegen wij samen in een overzichtelijk en duidelijk functieprofiel.

Stap 2

Met het functieprofiel in de hand stellen wij een wervende tekst op voor de vacature. We proberen hierbij af te wijken van de standaard vacatureteksten en houden bij het schrijven van de tekst rekening met de doelgroep die we willen bereiken.

Een vacaturetekst moet lekker lezen en moet de interesse van de sollicitant wekken om verder te lezen en door te linken naar b.v. de website van de organisatie. 

Stap 3

Bij het vaststellen van via welke kanalen je wilt gaan werven, ontkom je niet aan de gebruikelijke social media kanalen. Wij vertalen de vacaturetekst naar passende social media content. Denk hierbij aan pakkende social media wervingstekst ondersteunt door beeldmateriaal, waaronder video content.

Bij deze stap nemen we, indien gewenst, ook uw werken-bij-site onder de loep. Is er een werken-bij-site en zo ja spreekt deze ook tot de verbeelding van potentiële nieuwe medewerkers? Wanneer nodig ontwerpen wij een werken-bij-site of we doen wat aanpassingen. Bij deze stap draait het dus om de employer branding van jouw organisatie. Wij zorgen dat jouw werkgeversmerk een magneet wordt voor talent.

Werving en selectie communicatie

Stap 4

Maak van een sollicitant altijd een ambassadeur! Dit begint met een goede communicatie met alle sollicitanten. Denk hierbij aan het op een leuke en passende wijze bedanken van de sollicitant voor de sollicitatie (de ontvangstbevestiging) en het informeren over het verloop van de procedure.

Wij stellen passende communicatie teksten op welke hierbij ondersteunen. En indien gewenst, nemen wij de communicatie met kandidaten volledig uit handen.

Wervingskanalen

Stap 5

Bij deze stap zoeken wij verschillende kanalen en websites waarop de vacature geplaatst kan worden. Wij leven ons hierbij goed in de te bereiken doelgroep. Waar zoeken zij naar vacatures en wat trekt online hun aandacht? Met de antwoorden op deze vragen plaatsen wij jouw vacature.

Screening sollicitaties

Stap 6

Bij deze stap doen wij een eerste telefonische screening van de kandidaten die hebben gereageerd op de vacature. Tijdens deze screening vragen wij bijvoorbeeld of ze hun motivatie nog eens toe kunnen lichten of wat ze precies van de functie verwachten.

Het sollicitatiegesprek

Stap 7

Naar aanleiding van stap 6 zullen bij deze stap de fysieke sollicitatiegesprekken plaats vinden. Deze voeren wij naar wens samen met jou op locatie. Onze ervaren HR-adviseurs gebruiken tijdens deze gesprekken de juiste gesprekstechnieken om zo het beste talent te selecteren voor jouw organisatie

Een selectie assessment

Stap 8

Wanneer er naar aanleiding van stap 7 een geschikte kandidaat tussen zit kunnen wij bij deze stap een eventueel assessment toepassen. Denk hierbij aan een professionele persoonlijkheidstest waaruit de competenties van de kandidaat nog duidelijker worden. De uitslag van zo’n test bespreken we nauwkeurig met zowel de kandidaat als met jou. Dankzij zo’n assessment weet je zeker dat je de juiste kandidaat gevonden hebt.

De onderhandeling

Stap 9

Bij deze stap ondersteunen wij jou bij de onderhandelingen met betrekking tot het contract en de arbeidsvoorwaarden. Wij adviseren bijvoorbeeld over het soort contract en de proeftijd en wij spreken hierover met de kandidaat. Ook spreken we over het salaris, de werktijden en de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarden.

De arbeidsovereenkomst

Stap 10

Heeft de sollicitant het voorstel geaccepteerd en zijn jullie tot een overeenstemming gekomen. Dan is het belangrijk dat je de voorwaarden op basis waarvan jullie gaan samenwerking goed vastlegt in een arbeidsovereenkomst. Wij stellen de arbeidsovereenkomst voor je op en zorgen dat deze juridisch juist is.

Onboarding medewerker

Stap 11

Tot slot ondersteunen wij jou bij deze stap bij de onboarding van de nieuwe medewerker. Zo nemen wij bijvoorbeeld samen het personeelshandboek door met de medewerker en kunnen we indien gewenst een gesprek inplannen met de medewerker na zijn eerste week of maand. In zo’n gesprek vragen we bijvoorbeeld naar zijn ervaringen.

Neem contact met mij op:

Eén van onze HR adviseurs neemt binnen 24 uur contact met je op.