B-Matched - werving en selectie, maar dan anders...

Waarom B-Matched? B-Matched is door B-Talented ontwikkeld na uitvoerig onderzoek te hebben gedaan naar de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en hoe organisaties aankijken tegen werving en selectie en recruitment organisaties.

Dit onderzoek heeft ons laten inzien dat het anders moet en met B-Matched bieden wij een nieuwe innovatieve dienst aan die hierop sterk inspeelt.

Wat doet B-Matched? B-Matched helpt met het werven, selecteren en onboarden van nieuwe medewerkers. We doen dit uit naam van jouw bedrijf en samen bouwen we zo aan jouw werkgeversimago. We bespreken 11 essentiële stappen in het recruitment proces om de ideale nieuwe medewerker te vinden. Jij bepaalt zelf bij welke stappen je hulp nodig hebt en welke stappen je liever zelf doet!

Onze aanpak

Pragmatisch

Door het recruitmentproces op te delen in 11 duidelijke stappen wordt het bruikbaar en praktisch. Wij nemen samen de tijd om te kijken welke stappen voor jouw onderneming nuttig zijn. 

Innovatief

Veel ondernemingen hebben negatieve ervaringen met recruitment. Er is vanuit recruiters weinig persoonlijke aandacht en de vacature moet zo snel mogelijk gevuld zijn. Hierdoor worden veel belangrijke recruitmentstappen overgeslagen. B-Matched gaat hier op een vernieuwde manier mee om. 

Effectief

Wij werken samen aan jouw doelen en behoeften, waardoor onze inzet gegarandeerd een duidelijk resultaat oplevert. B-Matched werkt krachtig en doelmatig aan jouw recruitmentvraagstuk. 

Onze werkwijze

Wij helpen bij alle stappen, een aantal stappen of slechts 1 stap.

We hebben het volledige recruitmentproces opgedeeld in 11 stappen. Deze stappen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en bepalen het succes van het vinden van de juiste nieuwe medewerker. Jij bepaalt zelf welke stap(pen) je uit wilt besteden en welke stap(pen) je liever zelf wilt doen. Uiteraard kunnen we het volledige werving en selectietraject voor je uit handen nemen, maar mocht je alleen hulp nodig hebben bij enkele stappen van het proces, dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. 

Je betaalt voor het werk dat is geleverd

Geen hoge werving en selectiefee, maar een passend tarief voor het werk dat is geleverd.

Uit het onderzoek kwam één duidelijke frustratie naar boven, de bizar hoge werving en selectiefee die je moet betalen nadat een kandidaat is aangeworven. Er is veel onduidelijkheid over welke werkzaamheden een bemiddelingsbureau heeft verricht welke deze kosten rechtvaardigen. "We vinden het niet erg om te moeten betalen voor geleverde diensten, als de kosten maar in verhouding staan tot het geleverde werk." Daarom betaal je bij ons geen hoge werving en selectie fee. Je betaalt voor de daadwerkelijk geleverde diensten (o.b.v. een uurtarief) en bij een succesvolle match vragen wij een kleine extra beloning in de vorm van een passende succesfee.

De 11 recruitmentstappen

Stap 1:

Het functieprofiel

Stap 2:

De vacaturetekst

Stap 3:

Social media content

Stap 4:

W&S communicatie

Stap 5:

Wervingskanalen

Stap 6: 

Eerste screening sollicitaties

Stap 7:

Het sollicitatiegesprek

Stap 8:

Een selectieassessment

Stap 9:

De onderhandeling

Stap 10:

De arbeidsovereenkomst

Stap 11:

Onboarding van de medewerker